Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Technika – Tudomány

Katasztrófális új ötlet egy tévégyártótól

2024-04-07 08:01:09 50

Az év elején óriási botrány tört ki az olcsó okostévéket és tévéokosító kütyüket fejlesztő Roku háza táján, az új általános szerződési feltételeiben sokkal nehezebbé tette az amerikai vevők számára a perbe fogását, akinek pedig ez nem tetszik, annak postai levélben kell elutasítania az új ÁSZF-et.

Most ennél is nagyobb gazemberségre készülhet a vállalat, egy szabadalmi beadványa szerint akkor is reklámokat mutogatna az okostévéin, mikor a felhasználók HDMI porton rádugott eszközt használnak, azaz mondjuk Blu-ray-lejátszót vagy játékkonzolt nyüstölnek.

A jelenleg ötletszinten létező rendszer folyamatosan figyelné a tévére érkező videót és hangot, annak elemzése alapján próbálna releváns reklámokat mutogatni egy általa megfelelőnek vélt pillanatban. Az utóbbi alatt arra kell gondolni, hogy például játékról szóló reklámot mutatna a tévé, mikor a gamer kilép az éppen játszott játékból konzoljának főmenüjébe.

Természetesen nincs rá garancia, hogy a Roku valaha megvalósítja a szabadalomban tárgyalt elképzelését, műszaki és üzleti jellegű kérdéseket is mérlegelnie kell. Ettől függetlenül már az is éppen elég rossz hír a vevőknek, hogy egyáltalán felmerült az ötlet.

tv reklám Roku játékkonzol



Kapcsolat

Ha kérdése van, vagy szeretne velünk együttműködni örömmel várjuk érdeklődését. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot. Legyen részese az innováció, design és eredmények világának - válassza a Magyar fejlesztőket a digitális sikerhez!

Your message was sent, thank you!