Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Online

Jelentős változtatást jelentett be a Facebook

2024-04-08 04:38:05 94

A Facebook májustól megjelöli a közösségi portálon a mesterséges intelligencia (MI) által előállított képeket, videókat és hangokat.

A Facebook anyavállalata februárban jelentette be, hogy a dezinformáció elleni harc jegyében címkézni kíván minden, mesterséges intelligencia (MI) által előállított képet. Más információtechnológiai óriáscégek, mint a Microsoft, a Google vagy az OpenAI is tettek hasonló vállalásokat - írja a Mandiner.

Az MI által generált tartalmak felcímkézésre kerülnek 2024 májusától - közölte Monika Bickert, a Meta tartalmakkal kapcsolatos politikáért felelős alelnöke. Bickert elmondta, hogy a mesterséges intelligenciával készült felirat jóval több video-, audio- és képtartalomnál lesz látható, mint jelenleg. Az óriásvállalat, tervei szerint száz független ellenőrt alkalmaz majd a tartalmak felcímkézésére.

A vállalat bejelentette, hogy az ellenőrző tanáccsal folytatott konzultáció után módosítja az MI-vel létrehozott tartalmak kezelését, mivel úgy látja, hogy "az átláthatóság és a szélesebb kontextus a legjobb mód a manipulált tartalmak kezelésére" - írja az MTI.

Ezzel a lépéssel szeretnék elkerülni a szólásszabadság fölösleges korlátozását. Véleményük szerint célszerűbb a tartalmak címkézése és szélesebb kontextusba helyezése, mint az eddig alkalmazott törlés.

Facebook AI Mesterséges Intelligencia Képek Videók Hangok Google Microsoft



Kapcsolat

Ha kérdése van, vagy szeretne velünk együttműködni örömmel várjuk érdeklődését. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot. Legyen részese az innováció, design és eredmények világának - válassza a Magyar fejlesztőket a digitális sikerhez!

Your message was sent, thank you!