Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Online

Internetes csalás: több mint nyolcszáz ember bukott le

2024-04-02 06:37:01 20

Internetes csalás gyanújával több mint nyolcszáz embert vett őrizetbe a mianmari és a kínai rendőrségnek a két ország közös határán végrehajtott összehangolt nyomozása eredményeképpen - jelentette be hétfőn Kína ranguni nagykövetsége.

A missziónak a WeChat üzenetküldő alkalmazáson közzétett tájékoztatása szerint a mianmari rendőrség - kínai kollégáiktól kapott információk alapján - 807 embert vett őrizetbe a Kínával határos San állam székhelyén, Muszéban, a razziák során pedig lefoglalt több számítógépet és mobiltelefont.

Az őrizetbe vettek közül a kínai állampolgárokat - mintegy 350 embert - vasárnap visszatoloncoltak Kínába - tette hozzá a nagykövetség.

A mianmari junta egyelőre nem adott ki közleményt az ügyben.

Az ENSZ adatai szerint a többi között kriptovalutával, illetve online szerencsejátékkal elkövetett internetes csalások

ÉVENTE TÖBBMILLIÁRD EURÓ HASZNOT HOZNAK A BŰNBANDÁKNAK.

Peking az utóbbi időben nyomást gyakorolt a mianmari juntára - amelynek egyébként az egyik legnagyobb fegyverszállítója -, hogy tegyen többet az internetes csalások visszaszorításáért.

Kínai hivatalos adatok szerint Mianmar tavaly több mint 40 ezer külföldit toloncolt ki ilyen jellegű vádak miatt.

internetes csalás csalás adathalászat rendőrség



Kapcsolat

Ha kérdése van, vagy szeretne velünk együttműködni örömmel várjuk érdeklődését. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot. Legyen részese az innováció, design és eredmények világának - válassza a Magyar fejlesztőket a digitális sikerhez!

Your message was sent, thank you!