Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Külföld

Betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolákban a szomszédban

2024-04-05 15:46:24 35

A szlovák oktatásügyi miniszter jelentette be, hogy betiltják a mobiltelefonozást az általános iskoláikban. Az alsó tagozaton az első három évfolyamnak teljesen, de néhány kivétellel a felső tagozatosok sem használhatják majd a készülékeiket.

A tiltást azért vezették be mert úgy vélik, hogy a mobilhasználat negatív hatással van a tanulók előmenetelére és lelki nyugalmára, gyengébb az összpontosítási képességük és így a tanulmányi eredményeik is rosszabbak.

A harmadik évfolyamig tilos lesz majd az iskolák területén, az órák alatt és a szünetekben is a telefonozás, 4 és 5. évfolyamban kivételt képeznek majd az alkalmak, amikor az állami oktatási program úgy dönt, hogy használhatják, 6.-tól felfelé pedig már a pedagógus is rábólinthat majd a mobilok használatára.

Szerintetek Magyarországon is szükség lenne hasonló döntésre az iskolákban?

iskola mobiltelefonok szlovákia mobilhasználat



Kapcsolat

Ha kérdése van, vagy szeretne velünk együttműködni örömmel várjuk érdeklődését. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot. Legyen részese az innováció, design és eredmények világának - válassza a Magyar fejlesztőket a digitális sikerhez!

Your message was sent, thank you!