Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Technika – Tudomány

A Google automatikusan bekapcsolná a Bluetooth-t a telefonokon, hiába kapcsoljuk ki

2024-04-08 06:07:38 56

Már javában folyik az Android 15 fejlesztése és tesztelése, ebben a hónapban meg is érkezhet az első béta verzió, a kész kiadás pedig ősszel jelenhet meg. Addig is szinte minden héten kiderült valami érdekesség az új rendszerről, ezúttal a Bluetooth működésével kapcsolatban érkeztek hírek.

Napokon belül elindul a Google készülékkereső hálózata, ami segít megtalálni az elveszett készülékünket a közelben lévő más eszközök segítségével. Ez azonban csak akkor működik jól, ha a felhasználók bekapcsolva tartják a Bluetooth-t a telefonjukon, éppen ezért a vállalat állítólag egy jelentős változtatást készül bevezetni az Android 15-tel.

Az AndroidAuthority friss jelentése szerint több utalás is van egy új funkcióra, ami Bluetooth Auto-On néven fut, és a lényege, hogy bizonyos idő elteltével magától bekapcsolja a Bluetooth-t. Az is sokat mondó, hogy a Pixel telefonok legutóbbi Android 14 QPR2 szoftverében már sokaknál elkezdett megjelenni egy üzenet a Bluetooth kikapcsolásakor, hogy “holnap automatikusan újra bekapcsol”.

Az olyan funkciók, mint a Quick Share és a Find My Device, a Bluetooth kapcsolatra épülnek, és akkor működnek jól, ha a közelben lévő készülékeken aktív a Bluetooth. A felhasználók maguktól nem fogják emiatt tömegével bekapcsolva tartani, ha viszont a rendszer magától mindig bekapcsolja, akkor megoldódik ez a probléma.

Az új funkció persze sokakat felháboríthat, hiszen a Bluetooth egyrészt meríti a telefonokat, másrészt a felhasználók többsége nem szereti, ha a rendszer felülbírálja a döntéseiket. Ugyanakkor még korai sajnálkozni, egyelőre semmi biztosat nem tudunk, talán még a Google sem döntötte el, hogy ténylegesen bevezeti-e az új funkciót, és ha igen, akkor milyen formában. Talán ki lehet majd kapcsolni, illetve az is lehet, hogy az egyes gyártók nem, vagy máshogy alkalmazzák majd a saját szoftverükben (pl. Samsung One UI vagy Xiaomi HyperOS).

android bluetooth google



Kapcsolat

Ha kérdése van, vagy szeretne velünk együttműködni örömmel várjuk érdeklődését. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot. Legyen részese az innováció, design és eredmények világának - válassza a Magyar fejlesztőket a digitális sikerhez!

Your message was sent, thank you!