Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Technika – Tudomány

A Copilot gomb után jönnek az AI PC-k

2024-03-29 13:06:56 14

Új korszak köszönthet be a személyi számítógépek piacán, jönnek az AI PC-k, melyekről az elnevezésükön kívül egyelőre vajmi keveset tudni, mindenesetre jól látszik, hogy mind a komponensgyártók, mind a Microsoft ezzel igyekszik új lendületet adni a stagnáló PC-piacnak.

A mesterséges intelligencia hype nem kerüli el a PC-k szegmensét sem, a gyártók és a komponensbeszállítók a Microsofttal karöltve láthatóan részben ebben látják a gyengén muzsikáló piac fellendítésének lehetőségét.

Bár egyelőre nem sok konkrétum derült ki arról mit is fognak tudni az úgynevezett "AI PC"-k, az Intel már megküldte OEM partnereinek, hogy mely kritériumoknak kell megfelelniük, ha termékeiket ebbe a kategóriába szeretnék sorolni.

Nem különösebben meglepő módon az AI PC-k valamilyen, CPU és GPU mellett NPU-t is tartalmazó Intel Core processzorral (jelenleg a Meteor Lake kódnevű egységek az egyedüliek ezek közül) kell érkezzenek.

Szintén feltétel, hogy az operációs rendszer integráltan tartalmazza a Microsoft Copilotját, illetve a PC billentyűzetén legyen egy dedikált gomb a redmondi cég AI asszisztensének eléréséhez.

A Microsoft egyébként éppen a múlt héten mutatta be első Surface számítógépeit, melyeken már megtalálható a Copilot gomb. A lépés szimbolikusan úgy is értelmezhető, hogy a Copilot tényleg a Windows jövőjének alapvető részévé válik, akár csak évtizedekkel ezelőtt a Start menü gombja. Azon országokban, ahol a Copilot egyelőre nem érhető el, a billentyű a Windows keresést indítja el.

A Microsofton túl a Lenovo, a Dell és a HP is bejelentett Copilot gombokkal felszerelt Windows 11-es laptopokat. A billentyű elhelyezése változó lehet OEM-enként és a különböző piacokon, de alapvetően a Windows billentyű mellett bevezetett menübillentyűt (alkalmazásbillentyűt) váltja le.

Copilot Microsoft PC számítógép AI mesterséges intelligenciaKapcsolat

Ha kérdése van, vagy szeretne velünk együttműködni örömmel várjuk érdeklődését. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot. Legyen részese az innováció, design és eredmények világának - válassza a Magyar fejlesztőket a digitális sikerhez!

Your message was sent, thank you!